نکاتی چند در مورد خط کشی خیابان

- خطوط محوری ترافیکی
اجرای خط كشی محوری از مهمترین عوامل ایمنی جاده هاست.یکی از این نوع خط کشی خطوط برجسته (Rumble Stripe)نام دارند،که در کشور ما به اسکرید معروف هستند. اسکرید ها در دسته علائم برجسته کف خیابان قرار میگیرند صدا و لرزش ایجاد شده این خطوط باعث جلوگیری از بسیاری از حوادث جاده ای ناشی از حواث پرتی و انحراف به چپ و راست میشوند این خطوط در جاده ها و محور های مستقیم و طولانی بهترین راندمان ممکن را دارند.
این خطوط بیشتر به صورت برجسته و فرو رفته در دو طرف جاده ها و محور ها و در بعضی از کشورها در بین لاین مورد استفاده قرار میگیرند.
انها همچنین در جاده ها برای اطلاع دادن به رانندگان اتومبیل و موتور سیکلت سواران (نزدیک عوارضی یا خروجی اتوبان )مورد استفاده می باشند. اسکریدهای برجسته در کشورمان نیز به صورت عمده استفاده می شوند.
این خطوط نوارهای مستطیلی یا گردی هستند که به آسفالت یا بتن نو یا کهنه چسبانده میشوند و معمولاً مابین 50 تا 305 میلیمتر پهنا دارند. ارتفاع اسکریدهای برجسته به 6 تا 13 میلیمتر می رسد، استفاده از آنها در مناطقی که نیاز به برف روبی بسیار زیاد دارند توصیه نمی شود.این خطوط هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ کارایی بهینه می باشند.
- رنگ ترافیكی گرم و سرد
از موارد استفاده رنگ گرم و سرد در اجرای خط کشی محور ها و جاده ها ، علائم افقی میباشند که با پهنای 20 . 12 . 15 سانت قابل اجرا هستند. درخط کشی رنگ گرم متناسب با روش اجرایی با ضخامت و ماندگاریهای متفاوت اجرا میشود. تضمیندوره ماندگاری در روش اسپری ضخامت 1500 میکرون با ماندگاری 18ماه 50 درصد میباشد . همچنین روشاسکرید ضخامت 3000 میکرون و ماندگاری 36 ماه 50 درصد با روش اکستروژن باضخانت 6000میکرون و36 ماه 50 درصد خواهند بود.
در اجرای خط کشی رنگ سرد نیز ضخامت استاندارد اجرای خط كشی محوری با رنگ سرد 700 میکرون فیلم تر و 350 میکرون فیلم خشک بوده که به این ترتیب موجب ماندگاری خط کشی به مدت 6 ماه 50 درصد خواهد بود.
رنگ ها و الگوهای خط کشی ترافیکی
به همراه رنگ در خط کشی ها، دانه های افزودنی با ضریب شکست بالا اضافه می کنند و در طول مسیر یا پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرید.
رنگ هایی که برای خط کشی ترافیکی مورد استفاده قرار می گیرند، متشکل از سه قسمت اصلی رنگدانه، رزین و آب یا حلال هستند. رنگدانه شامل ریز دانه هایی ست که کار آنها جلوه گر کردن رنگ بر روی سطح می باشد و ممکن است با مواد یو وی یا دیگر مواد براق مخلوط شود. رزین در چسبیدن مواد به سطح جاده نقش موثری دارد و از جنس های مختلفی نظیر پی وی سی لاتکس استات، متیل متاکریلات و یا رزین های اکریلیک ساخته می شوند. حلالها برای روان شدن رنگ استفاده می شوند و بسته به دیگر مواد و سطوح مورد نظر متفاوت می باشند. نفتا، تولوئن، متانول، کلرید متیلن و استون از جمله حلال های مورد استفاده در رنگ می باشند.
رنگ های مورد استفاده برای خطوط کف
رنگ های مورد استفاده در کف اغلب از رنگ های ترافیکی ، اپوکسی و یا پلی یورتان می باشند.
رنگ های ترافیکی: بیشتر برای محوطه های سر باز و روی آسفالت استفاده می شود. این نوع رنگ ها دوام بالایی در برابر شرایط جوی و نور خورشید دارند. مقاومت سایشی این رنگ ها کم بوده و قیمت آن ها ارزان می باشد.
.